En kort gennem gang af hvordan jeg vil strukturere en Office 2007 Deployment, primært fordelagtig file strukturering samt nogle små ting man lige bør huske.

Kort er fordelene i strukturen at man får seperet de statiske og dynamiske dele af office installationen, på den måde hvis man har installations servere der skal opdateres rund i verden, bliver det muligt at kun sende "delta" ud og enddog en delta som på nogle måder er version styret, men stadig unden dette koster at 1GB pluds skal sendes ud hver månede, ligeledes kan strukturen bruges i forbindelse med installation af andre office 2007 produkter så som Visio, project osv.

Det skal nævnes at denne deployment er blevet udtænk til et windows miljø, hvor at der er Wsus til rådighed og Wsus kan klare alt Office Hotfix'ing efter at office 2007 er installeret.

 File Strukturen:

Jeg vil opdele installationsfilerne i 3 Grund installations mapper:

 Mappe Hvad  Hvorfor
Root  Root Mappen indeholder de nedenstående mapper samt bat filen til at styre installationen med.  For at holde styr på alle installations filerne ;-)
 Root\Source  Mappe med alle de orginale Office 2007 installations filer.  Source filerne er basat set statisk efter man har opdatet de orginale ADM-template filer med disse
 Root\Updates  Mappe hvor service packs, hotfixes og security hotfixes lægges i som vil blive en inplace del at installationen.  Updates filerne er dynamsik, når der kommer opdateringer til office pakken, kan disse lægges i denne folder hvorefter alle klienter der bliver installeret med office 2007 efter opdateringen er lagt i Updates vil være opdateret og behøver f.eks. at blive patchet via WSUS.
Root\Version_1000  Versionering mappe, hvor Config, Regitry og Profile mapperne ligger, herunder vil jeg også vælge at placer det VBscript,bat eller powserhell script som starter Office 2007 installationen  En meget simple måde at have en versionering af hvordan installationen har ændret sig over tid, laver man en opdatering af en regtistry file eller i MSP filen vil man laven en ny mappe f.eks. Version_1100 hvor at alle configurations filerne ligger,.
 Version_1000\Config Mappe hvor jeg placere Config.xml samt MSP filerene  En mappe til Config-filer så samn Config.xml og MSP filer
 Version_1000\Registry Mappe hvor jeg ligger eventuelle registry keys som jeg ønsker at sætte efterfølgende installationen  Mappe med registry keys og Shots man ønsker at sætte efter installationen, nogle gange er dette nemmere en at fedte rund i MSP filen og lave ændringen der.
 Version_1000 \Profile Mappe til at lægge filerne der bruges i forbindelse med outlook profiler  Mappe med de til man bruger til at opsætte outlook og andre office profile ting.
 1. Opdatering af ADM templatefiler i source mappen:
  1. Start en CMD og skift sti til hvor AdminTemplates.exe er download til.
  2. Kør adminTempllates.exe /?  for at se hvilke parameter denne exe-file tager.
   update.exe parm
  3. Kør \Downloads>AdminTemplates.exe /extract:.\officeAdminTemplaes 
   1. /extract:.\officeadminTemplaes gør at filerne blive udpakken i samme mappe, hvor pakken er download til, men i en ny mappe som hedder officeadmintemplaes.
  4. kopier filerne fra \officeadminTemplaes\ADM til Root\Source\Admin mappen og overskriv de eksistende filer samt mapper.
   AdminTemplas
 2. DownLoad og tilføj Office 2007 SP2 filer (mm.)
  1. På samme vis som AdminTemplates udpakningen skal filerne udpakkes og kopiers til Updates folderen
   1. \Downloads>office2007sp2-kb953195-fullfile-da-dk.exe /extract:.\office2007SP2DA
   2. kopier filerne fra \office2007SP2DA til Root\Updates mappen.
    sp2 updates
  2. Udfør ovenstående med de engelske SP2 filer.
  3. Udfør ovenstående punkt 1 med dansk og engelske Proofing og Language SP2 opdateringer.
  4. Vigtig !!!!! Under kopieringen til Updates mappen vil der være en del af filerne som er de samme, de skal naturligvis bare overskrives !!!!
 3. Lav og Kopier config.xml til Version_1000\config mappen
  1. I Source mappen er der en under mappe som hedder noget med .WW F.eks. ProPlus.WW eller Enterprise.WW alt efter om man benytter Sourcefilerne fra en Enterprise installations cd eller Professionel version..
  2. Kopier *.WW\config.xml til Version_1000\Config mappen
  3. Åben Config.xml filen f.eks med notepad og ændre følgende linjer.
   Orginal Proplus
   Tilrettet Config.xml
   PidKey som er overstreget er naturligvis ens Office 2007 Licensnummer.
 4. Lav og placer MSP Filen under Version_1000\Config mappen.
  1. start en CMD og ændre stien til Source mappen og kør \Source\setup.exe /? for at kende de paremater setup.exe kan tage.
   Setup.exe /?
  2. Kør nu \Source\setup.exe /admin for at starte Office Customation Toolet.
   MSP
  3. Klik op til at lave en ny MSP file
   1. F.eks. kan ting så som "Customer Experiance Improvement Program Popup disables af denne vej, ligeledes kan de andre "first time" popups som kommer når man starter office programmerne for første omgang, samt her er det muligt at lave opsætningen af Outlook i forhold til Exchange.
    MSP Ændringer
   2. Når man er færdig skal man under menu'en filer vægle save as og gemme filen under Version_1000\Config mappen, f.eks. kald den Office2007.MSP
   3. MSP filen kan åbnes og ændres igen ved at køre setup.exe /admin, hvor man i stedet for at danne en ny, vælge at åbne en eksisterende Office2007.MSP file
 5. Sidst men ikke mindst skal der laves en file som kan eksikver hele installationen, hvis mig var det nemmest at lave en gammeldags bat file.
  1. forbind til installations serveren: Net use x: \\server\app-share
  2. start installatinen: X:\client\office2007\Source\setup.exe /config X:\client\Office2007\Version_1000\Config\config.xml /adminfile X:\client\Office2007\Version_1000\Config\office2007.MSP
   1. De 2 ovenstånde linjer ligger jeg i en install.bat file under Root\Version_1000 mappen, igen i tilfælde af at der skal ændres i bat filen og jeg laver en "ny" version af office installationen er det dejligt at kunne se tilbage på en tidligere installation.bat
    Install.bat
 6. Herefter er det bare at få installeret Office 2007 på alle maskiner i en fart, men skal huske at default gemmer office 2007 i et "doc"x format, dvs. ikke i de klassiske .doc vi kender fra office 2003 dagene, dette gør naturligvis at folk uden Microsoft Office Compitilaty pakken, ikke kan åben de nyere ".docx" filer.
 7. Nåå ja, når man er igang kan man ligså godt tage Project2007 , Visio 2007 samt Sharepoint designer og lave en installation for disse produkter med samme struktur.

Links:

Microsoft Office 2007 Deployment på Microsoft Technet

Office 2007 Sp2 Dansk
Office 2007 SP2 English

Office 2007 Proofing-tools SP2 "Language Neutral"

Office 2007 Language Pack SP2 Dansk
Office 2007 Language Pack SP2 English

Office 2007 Admin templates