General er jeg forsat rigtig glad for min Mikrotik router, den levere vare rigtig flot, dog har jeg fundet 2 issues jeg kæmper med.

Ipad 4 og Iphone 5 wifi connections forsager udfald på hele wifi netværket, dette er sket nogle gange, når vi har haft besøg og de låner vores wifi for at vise noget på deres Apple enheder, 2 sec efter de kobler på wifi nette er der udfald på wifi nettet, i første omgang opdagede jeg det ved at DR radio streamning falde ud, uden større belastning på routeren cpu ej båndbredte.

Ipsec forbindelse forsager 100% cpu, er et andet issue jeg har oplevet, har lavet nogle IPsec tunneler til andre personer rund i verden, sådan vi nemt har adgang til hinandens infratruktur ressourcer, ved større båndbredte udnyttelse, f.eks file kopiering, så rammer jeg 100% CPU ved omkring 10MB udnyttelse af min wan forbindelse.

Workarroud er at blot kopier ting ved en lavere hastinghed, f.eks. -l 5000 på scp, herefter er cpu load på omkring 44 % og router agere rimelig stabil, lægges der ikke en begrænsning ind og man køre med 100% cpu kan man forvente at man taber wifi forbindelse, og tunnelen går ned samt andre sjove ting.
Root causen til dette IPSEC issue skulle vist være Mipsel processeren evne til at lave det nødvendig matematik for at levere 3des / aes kryptering, efter hvad jeg kan se på google.. 

Løsningen skulle være at "opgradere" til en RB1100AHx2 der har indbygget hardware krypterings chip og i følge Mikrotik sales skulle kunne håndtere omkring 800Mbit IPSEC forbindelser.


rb1100AHx2


Update:

Fik besøg af en IOS 7 Ipad 4 dag, det lader til at wifi problemet er blevet løst via IOS 7 opgradering. :-)