Over de sidste 2 dage har jeg haft mulighed til at lege lidt med Windows 8 server beta, dvs. jeg har fået installeret en std. gui Windows 8 server Beta samt en Windows 8 server Beta Core.

Jeg indrømmer gerne at jeg ikke har brugt Core versionerne af Windows 2008, selv om at jeg f.eks elsker headless Linux server, hvilket vil tilsvare en Core server, men der er bare noget forket i at RDP til en server for at få en Command.exe adgang.

Begge 2 server er fysiske og vil blive brugt som Hyper-V hosts, for et mindre test miljø.

En af de mærkbare forskelle mellem en gui og core er størrelsen af den basale windows installation, Core lå omkring 10 GB og Gui 15 GB, dette er naturligvis en del større end en "basis" Linux installation.

For at komme igang med core er der et par ting man skal kende.

Først og fremmest er SCONFIG dejlig til de første ting, såsom rename serveren, domain join, netkort setup, derefter kan det være en god ide at kigge her:  http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee441255%28WS.10%29.aspx for du kommer sikkert til at skulle arbejde lidt med netsh for at tilpasse firewallen, installation af roles / featues, kan nemt gøres fra en windows 8 Beta gui server manager, eller dism.exe

Jeg er lidt spændt på hvor stor forskeld der vil være mellem gui versionen og core versionen, når det kommer til antal hotfixes der skal ligges på hver måned, men det må tiden vise.