Lidt om min lille test med exchange 2013.

Har man et lap med exchange 2010 kørrende har man skulle vente lidt for at komme igang med exchange 2013, da det krævede Exchange 2010 SP3  samt CU1 til Exchange 2013, som kom her for et par uger siden.

Det første som rammer en, er natrligvis en lang række schema udvidelser, først ska exchange 2010 SP3 og derefter de yderligere som er del af Exchange 2013 CU1, så her er alt som det plejere, så at sige,  intet undre at en MS Exchange admin nemt kommer til at lave flere schema udvidelser, en de AD administrator, som normalt varetager DC'erne i større virksomhedder.

Herefter er de gamle GUI administrations interfaces, gone by by, exchange 2013 administeres via et web interface, hvilket faktisk virker helt anstændig.

EAC Echange Admin Center, køre via ecp websited. URL: https://servernavn/ecp/?ExchClientVer=15

Andre ændringer som springer i øjene er OWA, udover at den har fået "windows 8 look" er der kommet forskellige versioner af owa, dvs. 1 version til alm. fede browser og en mindre version til mobile enheder og tablets.

I øverigt, alm. reverse proxy via f.eks. Apache virker forsat, på samme vis som i 2010 og 2007, det er ikke en hændring for virksomheder med blot 1 wan ip.